субота, 13 червня 2020 р.

Ідея 12. Кольорові камінці як мозаїка

Цьогоріч невідомо чи Карпати стануться з нами :( , тому я трохи ностальгую, дістаю з альбому фотографії 4- річної давності і ділюся з вами класною ідеєю.
Похід з наметами сам по собі класна розвага. Але коли діти вже настрибалися по палатці та околицях, а погода не сприяє купанню в гірській річці можна організувати дуже цікаву забавку.




Отож, все, що нам потрібно - пензлик, гуашеві фарби, річкові камінці і трохи води.
Можна малювати картини на кожному камінчику і, складаючи їх в ряд, розповідати історії.
А можна розмальовувати їх досить абстрактними малюнками або однотонним кольором щоб потім збирати з камінчикової "мозаїки" фігурки людей, тварин, пейзажі, букви... все, що завгодно :) 



Отакі у нас вийшли спільні творіння:




Забавка виходить довгограюча і багатогранна. Бо спершу дитина малює, потім складає камінчики сушитися на сонці, а згодом ними можна гратися кілька днів, і навіть забрати таку "природну мозаїку" з собою додому - на пам'ять про відпочинок в горах чи на річці ;)


Мій (на той час майже 3-річка) був у захваті від такої гри, думаю, що вона не залишить байдужими як менших, 2-річних малюків, так і підлітків. 

Бажаю щоб цього літа у вас (і у нас :) ) було багато гарного відпочинку, барвистих камінців і, звісно, яскравих вражень!

Немає коментарів:

Дописати коментар