четвер, 19 листопада 2020 р.

Ідея 19. Повтори конструкцію з брусочків (Дженга)

Для того, щоб розвивати логіку і просторову уяву не обов'язково окремо купувати ігри за системою Нікітіних чи Монтессорі. Пропоную знайти нове застосування іграшкам та кубикам, які вже є у вас вдома.

Раніше я вже писала про варіант цієї гри з кубиками Лего Дупло. Цього разу ми бавилися з брусочками від гри/Вежа (Дженга). 


Вони у нас кольорові, але звичайні нефарбовані деревяні теж чудово підійдуть. 

Суть гри - ви будуєте якусь конструкцію зі своєї частини брусочків чи кубиків, а дитина повторює її, використовуючи свої брусочки


Запросто можна починати гратися з 2-річними дітьми або й трохи молодшими - взяти меншу кількість брусочків, створювати прості конструкції і повторювати лише їх форму без врахування кольору.


Дітям 2,5-3 років вже можна давати завдання повторити і послідовність кольорів, не лише конструкцію. Завдання можна варіювати - від найпростіших до тих, що потребуватимуть зосередженості для відтворення.







Насправді така гра може стати цікавою навіть 6-8-ми річним дітям, адже можна будувати досить складні конструкції з 10-20 брусочків, які не так і просто буде повторити ;)




Немає коментарів:

Дописати коментар