четвер, 19 листопада 2020 р.

Ідея 20. Ігри на вивчення/повторення кольорів та понять великий-маленький у "космосі" або у "курнику"

 


Я знаю, що більшості дітей звичайна пластмасова пірамідка набридає досить швидко. Але не поспішайте її викидати - ці чудові кольорові кільця різних розмірів ще не раз вам знадобляться для гри і навчання ;)

Насправді навіть з 9-12 місячною дитиною можна починати бавитися в таку гру "постав м'ячик/яєчко в кільце" - малюки дуже тішаться коли в них це виходить.


З дітьми 2-3 років ми гралися в космічну подорож, водночас вивчаючи (або повторюючи) поняття великий-маленький і кольори. 


Завдання звучало так: "Посади один космічний корабель на ЖОВТУ ВЕЛИКУ планету, а інший на ЗЕЛЕНУ МАЛЕНЬКУ".

Аналогічно можна гратися і складаючи курячі чи динозаврячі :) яєчка в кольорові "гніздечка", пластмасові овочі в кольорові "кошики"... - на що вистачить вашої фантазії.


Можна тренувати логічне мислення даючи завдання на кшталт: "Поклади яєчка у всі гніздечка КРІМ синього" чи "Курочка не хоче складати яєчка в маленькі гніздечка, які гніздечка тоді їй підійдуть?", "На синіх та червоних планетах зараз пилова буря. Посади кораблі на ті планети, де погода зараз гарна".
 
Зі старшими дітьми можна грати у "що змінилося?" - розкладаємо яєчки-м'ячики в кільця, просимо дитину запам'ятати розташування. Після того як вона закриє очі чи відвернеться переставляємо "ракети" на інші "планети" і запитуємо що змінилося.







Немає коментарів:

Дописати коментар