неділю, 24 січня 2021 р.

Ідея 29. Граємо у "слова" з вімельбухом

 Сьогодні про цікавий варіант сімейного дозвілля, свого роду вікторина і конкурс на уважність ;) Грати можна з дітьми, що вже знають букви

Насправді ми просто купили книжку від в-ва Ранок, де на кожній сторінці заховані слова на певну букву. Але в принципі ви можете грати з будь-яким вімельбухом (правда там не буде порахованою заздалегіть кількість слів :) ).


Насправді книга досить достойна - цупкий картон, якісний друк. Відповідей немає :) тому лишається лише здогадуватися чи часом видавці з Харкова не намалювали на сторінці з буквою М купку сміття, маючи на увазі що це "мусор" (в інших їхніх книгах такі ляпи зустрічаються, на жаль).

Як граємо? Є кілька варіантів:

1. Роздаємо кожному гравцю листочок з ручкою і протягом 5 хв гравці пишуть всі слова на загадану букву, які знайдуть на сторінці. По завершенні часу по черзі вголос оголошують по одному своєму слову, інші гравці викреслюють його у себе. В кого останнього залишаться слова - той і виграв.

2. Просто по черзі називаємо зі сторінки слова на певну букву. Хто за черговим колом не знайде слово, якого ще не було - вибуває з гри.



В таку ж гру можна бавитися з будь-яким вімельбухом. Звісно, коли картинки не підбиралися навмисно під певну букву, то знайти на одній сторінці по 40 слів навряд чи вдасться, але, думаю, гра буде не менш цікавою. На сторінках "Рік у лісі" буде шукати важче, бо на букву К, наприклад, будуть лише кріт, качка, кора, кущ... А у вімельбусі "На фермі" (у нас є від того ж видавництва Ранок) вже знайдеться значно більше варіантів: корова, капуста, коза, курка, корито, колесо, крамниця, ковдра, клітка, колода...

Ну і додаю ще кілька сторінок з книжки для бажаючих потренуватися ;)






Немає коментарів:

Дописати коментар