четвер, 2 серпня 2018 р.

Ідея 10. Букви з конструктора "Технотронік" Технок

Букви моя старша дитина вивчила досить рано і найцікавіше, що інтерес до них так і не зникав :) Тому в свій час з чого ми тільки їх не робили... Тут у блозі розкажу хоча б про деякі варіанти (їх можна знайти за окремим тегом "букви").

 Сьогодні про букви з конструктора "Технотронік", трохи про нього розповідала раніше






З мінусів такого конструктора у вивченні абетки - за один раз не вийде зробити багато літер, щоб повторити всю абетку треба розбирати одні букви і робити інші, бо деталей вистачає максимум на 8-10 літер одночасно. Тому слова з отриманих букв утварити теж складнувато (за вийнятком геть простих і коротких: мама, оса, баба, кіт і т.д)
З плюсів - в процесі збирання тренується дрібна моторика і, звісно, просторове мислення. Абетка стає "живою"і цікавішою коли тримаєш її в руках та ще й робиш букви власноручно. 

Для старших дітей можна ускладнити завдання, запропонувавши зібрати з конструктора, наприклад, букву "А" трьома різними способами або придумати слова які вийде написати із вже складених літер.


Більшість варіантів букв Влад придумав сам, хоч були складні задачки коли доводилося хором поміркувати, наприклад, над літерою "Я" чи "Ф". Хто теж має вдома такий конструктор, поділіться в коментарях яка буква далася вам найважче? :)

Немає коментарів:

Дописати коментар