пʼятницю, 4 грудня 2020 р.

Ідея 26. "Морська" мозаїка та гра з прищепками

 Нещодавно у нас було заняття присвячене морю та його жителям, тому знайомлю вас з першою частиною завдань.


Якщо ви маєте мозаїку і шукаєте нові ігри з її використанням, то ловіть ідею. Наша мозаїка українського виробництва - Технок, але підійде будь-яка "цвяшками".

Так як тема була "жителі моря" то з картону я вирізала кольорові шаблони морських зірок і шилом зробила в них отвори. Картон найкраще брати гофрований (в мене це була коробка з-під побутової техніки :) ), можна навіть склеїти його у 2-шаровий "бутерброд". Кольори шаблонів відповідають барвам деталей мозаїки. Далі все просто - дитині потрібно знайти "цвяшки" відповідного забарвлення і вставити в зірочку. Така гра найкраще підійде для віку 2-3 роки.


Далі за допомогою тієї ж мозаїки ми викладали кольорові доріжки "камінцями" - завдання дитини продовжити кольорову послідовність. Така гра розвиває логічне мислення та уважність малюків віком 2,5-4 років. 


Для старших дітей можна зробити складніше чергування, наприклад, 3 різних кольорів або різної кількості камінців двох різних кольорів 1-2-1-2... чи 2-3-2-3.

Морських зірок ми робили не лише за допомогою мозаїки, а й за допомогою прищепок (обирайте такі, що легко відкриваються), це чудово тренує дрібну моторику 3-4 річним дітям (у 2 роки зазвичай з цим завданням впоратися ще важко).


З картону можна зробити заготовки не лише зірок, а й краба чи медузи ;)

До речі, на фоні - чудова книжка "Про кита" від ВСЛ, більше фото якої показую в наступному дописі.









Немає коментарів:

Дописати коментар