пʼятницю, 4 грудня 2020 р.

Ідея 27. Пригоди черепах і морська книжка

 Навіть звичним іграшкам можна знайти нове, незвичне застосування. Так і сталося одного разу з нашим набором черепашок для купання. Сьогодні продовжую розповідь про ігри з морськими жителями.

У нас є 5 кольорових пластмасових черепашок, які завжди мешкали лише у ванній (до речі, дуже задоволена цим набором від Baby Team - цікаво бавитися і мити значно легше ніж гумові іграшки для купання). Але сьогодні не про купання, бо за допомогою цих черепашок ми повторювали кольори і тренували уважність.

Спочатку годували кольоровими "водоростями": "оранжева черепашка їсть зелені водорості, а синя і фіолетова - їдять рожеві водорості". Можна ускладнювати завдання: "жовта черепашка не голодна, а найменша хоче пообідати, але НЕ любить рожеві водорості". 


Потім ми вчили як розказати про розташування предмета чи черепашки :) "На", "під", "в", "за", "перед". Було "море" і "гора"(з підручних матеріалів :) ) відносно яких черепашки могли мати різне розташування.


"Оранжева черепашка плаває У морі, синя заховалася ЗА горою, жовта - В горі, а зелена і фіолетова сидять НА горі". Така, здавалось би, простенька забавка зацікавила як Ясю у її 2,5 роки, так і 3-4 річних дітей - вони із задоволенням переміщали черепашок із моря ЗА чи ПІД гору :)


А тематична книжка у нас сьогодні "Про кита" від ВСЛ. Там дуже гарні "шумливі" віршики, може, навіть трохи логопедичні. Покажу вам свої улюблені: про сім'ю черепах


Чайок


Про море і барабульку з бульками



Ну і чудові ілюстрації. Шкода, що зараз цієї книги вже не зустрічала у продажу :( 


А ще на "морському" занятті ми, звісно, гралися у рибалок. З рибками Кубіка (Cubika) та пошитими мною колись фетровими рибками. 



Фетрові рибки теж підходять для магнітної вудки, бо мають "рот" з металевої гайки. Якщо ж у вас не має рибалки - дивіться на ідею яку пропонує Пінтерест. Можна легко зробити рибок з паперу і скріпок, а для вудки підійде звичайна паличка і магніт на шнурку ;)


До речі, рибок можна не лише ловити, а й рахувати, порівнювати хто впіймав більше, шукати однакових за кольором чи малюнком на спинці...

Про інші ігри на тему морських жителів можна прочитати отут і тут.













Немає коментарів:

Дописати коментар